Maatfietsen

fietsopmaatVittorio is nog een van de weinige bedrijven in Nederland die nog echte maatfietsen bouwt. Het bedrijf bouwt op jarenlange ervaring; in 1936 is Jan Groot in Alkmaar begonnen met wat nu het huidige Vittorio is.

In 1994 is het bedrijf van de Houttil in Alkmaar verhuisd naar Heerhugowaard, waar een nieuw pand is gebouwd. Ook op maat, maar dan voor Vittorio. Het gehele proces vanaf het doorspreken van uw nieuwe fiets tot en met het afleveren gebeurd op de W.M. Dudokweg in Heerhugowaard. 

 

Werkwijze voor het maken van een maatfiets

Het begint met een set buizen

 

kleuren buizenElke Vittorio is een uniek handgemaakt product. Elke fiets staat op zich, speciaal voor u gebouwd, op basis van úw lichaamsverhoudingen en úw specifieke wensen. Daarvoor is het noodzakelijk dat u een bezoek brengt aan ons bedrijf waar uw maten worden gemeten op onze speciaal hiervoor ontwikkelde "pasfiets", die naar uw 'zit' wordt afgesteld.

werkwijze buizenZo worden de juiste frame-maten verkregen (die dus niet alleen bepaald worden door uw lichaamsmaten maar vooral ook door de manier waarop u op uw fiets wilt zitten). U bepaalt de kleur van uw frame en - wanneer u daar prijs op stelt - waar uw naam (of de naam van uw fiets) moet komen.

Echter, aan alleen een frame heeft u niet veel. Uw fiets moet afgemonteerd worden. Wielen, een stuur, remmen, versnellingssysteem en meer. Voor wat betreft die onderdelen heeft u talloze keuzemogelijkheden die weer afhankelijk zijn van hetgeen u met uw fiets wilt gaan doen. Want, er is een verschil in een rondje rond het IJsselmeer, een fietstocht naar Santiago de Compostela en een doorsteek door de Sahara. Vittorio maakt fietsen voor elk doel en er is geen fiets hetzelfde. U bent volkomen vrij bij de samenstelling van de onderdelen en wij adviseren u daar graag bij. Om die keuzes wat gemakkelijker te maken kunt u zich niet alleen laten inspireren door onze specialisten maar ook door de vele voorbeelden die u in onze showroom kunt vinden…

Zo heeft u bijvoorbeeld keuze tussen 28" of 26" wielen, tussen een derailleur- of een naafversnelling (en daarin zijn ook nog veel verschillende keuzes). U kunt kiezen tussen hydraulische- of kabelremmen, tussen tientallen verschillende zadels en sturen. In uw gesprek met ons krijgt uw fiets langzaam vorm.

Nadat wij uw fiets in de productie hebben ingepland duurt het nog zes tot tien weken voordat u bij ons vandaan fietst op uw eigen Vittorio. Een fiets die u samen met ons gebouwd heeft. Een fiets die - en daar moet u wel rekening mee houden - de rest van uw leven mee gaat.

Copyright © 2019 www.vittorio.nl. Alle rechten voorbehouden.