Altijd wind mee!

trapondersteuning 2Stel: u fietst al jaren op uw Vittorio Randonneur of Tandem en daar geniet u geweldig van. Maar toch zijn er (wanneer u eerlijk bent) momenten dat u denkt van: 'Gôh... een duwtje in de rug... dat zou nu toch wel lekker zijn'.
Een steile helling bijvoorbeeld, een behoorlijk windje tegen, u fietst graag met uw partner en het krachtsverschil tussen u beiden is zodanig dat u eigenlijk niet meer samen onderweg bent. Of de jaren beginnen te verstrijken en het fietsen gaat niet meer zo gemakkelijk als vroeger.
Die momenten dus.

Voor die momenten is er nu een prachtige oplossing. We kunnen uw Vittorio uitrusten met elektrische trapondersteuning! En daarvoor hoeft uw Vittorio niet ingrijpend verbouwd te worden. In het voorwiel van uw Vittorio randonneur of tandem kan een electromotor worden ingebouwd die u, wanneer u daarvoor kiest, door de lastige momenten helpt.

Een geruisloze elektromotor in het voorwiel die u een duwtje in de rug geeft en ervoor zorgt dat u eigenlijk altijd met de wind mee fietst. Op uw stuur kunt u instellen hoeveel kracht de motor moet leveren. Hoe meer u zelf meetrapt, des te groter wordt de actieradius van u en uw Vittorio. Op die manier kunt u langere afstanden sneller afleggen dan met een normale fiets en moeilijk momenten op een prettige manier overbruggen.

Hoe werkt het?

trapondersteuning 1Het aandrijfsysteem dat we in uw Vittorio kunnen bouwen bestaat uit een accupakket, een controller, een motor, een besturingsunit, een trapsensor.

Accupakket

De zeer moderne en geavanceerde 36 volts accu's kunnen eenvoudig op elk soort fiets gemonteerd worden.
We leveren 2 soorten accu’s.
Een Lithium ion accu die wordt geleverd in een tasje dat onder uw zadel of op uw bagagedrager gemonteerd kan worden. Deze accu leverd 8,5 ah en kan ongeveer 900 maal geladen worden. Deze accu weegt 2,5 kg.

Een Lithium ION Polymeer accu wordt geleverd inclusief bagagedrager. Deze accu heeft een hogere capaciteit dan de Lithium ion accu en is meer geschikt langere afstanden en tandemgebruik. De capaciteit van deze accu is 10,5 ah en kan ongeveer 1500 maal geladen worden. Het gewicht van deze accu is 5 kg.

De trapsensor

De trapsensor wordt op het bestaande cranckstel gebouwd. Alle informatie uit de trapsensor, het accupakket, de motor en de besturingsunit gaat eerst naar de controller. Vervolgens stuurt de controller de motor aan.

De motor

Dit is een zeer efficiënte borstelloze naafmotor Door zijn geruisloosheid, lage gewicht en vrijloopmechanisme is deze motor uitzonderlijk geschikt om in de Vittorio fietsen in te bouwen. Indien u de ondersteuning niet gebruikt kunt u in vergelijking met veel andere systemen nog goed blijven fietsen. Het gewicht van de motor is 2,45 kg. De motor spaken we in een wiel met een Exal SP19 velg. Naar keuze 26 of 28 inch.

De besturingsunit

De besturingsunit wordt op het stuur gemonteerd. Hier kunt u een keuze maken uit 6 verschillende standen, hiermee kan de mate van motorondersteuning worden ingesteld. Tevens is het systeem uitgerust met een boost stand. Met deze extra optie kunt u vanaf stilstand en zonder te trappen de fiets op gang trekken tot 6 km/u Een bijzonder hulpmiddel om b.v. vanaf een stoplicht op te trekken. Ook kan vanaf de besturingsunit de accustatus worden afgelezen.

De lader

Hiermee kunnen de accu’s aan het stopcontact geladen worden. De accu’s zijn eenvoudig van de fiets af te nemen en mee te nemen naar een plek waar ze geladen kunnen worden.

Uw eigen Vittorio

U rijdt al jaren met veel plezier met uw oude vertrouwde Vittorio, “100% maatwerk er is geen andere fiets die hetzelfde is en rijdt”. Al een tijdje zit u te denken aan een fiets met elektrische ondersteuning. De simpelste oplossing hebben wij voor handen. Inbouwen in uw huidige fiets. Een nieuw voorwiel en eventueel bagagedrager dat zijn de enige veranderingen die uw fiets ondergaat. U kunt hierdoor nog jaren genieten van uw fiets.

Nieuwe fiets met trapondersteuning

Het is natuurlijk ook mogelijk om een nieuwe fiets te laten bouwen, misschien met een wat lagere instap. Ook weer 100% maatwerk. Maar nu met elektrische ondersteuning.

Copyright © 2019 www.vittorio.nl. Alle rechten voorbehouden.